LEERFIT-TRAJECT

Opstap naar de mbo opleiding van het Clusius College

 

Heb jij talent voor werk in de groensector maar is een opleiding nog een stap te ver? Dan kun je in het leer-werkbedrijf van de Noorderhoeve drie maanden meewerken om leerfit te worden. Een coach ondersteunt je bij het opdoen van de praktijkervaring die jij nodig hebt om toegelaten te worden bij het Clusius College.

MBO OPLEIDING CLUSIUS COLLEGE

Opleiding tot vakman/vakvrouw in de groensector

 

Een dag per week ga je naar school en drie dagen per week werk je mee in het leer-werkbedrijf van de Noorderhoeve. Zo kun je in je eigen tempo een vak leren. Ook werk je aan sociale vaardigheden die nodig en nuttig zijn op de arbeidsmarkt. We ondersteunen je bij het vinden van werk. Kijk hier voor meer info.

WERKEN & LEREN

STAGE LOPEN

Ervaring opdoen als woonbegeleider of werkbegeleider

 

Doe je een opleiding in de zorg of landbouw en zoek je een leuke stageplek? Dan ben je welkom om praktijkervaring op te doen als woonbegeleider of werkbegeleider. Ook hebben we plekken voor maatschappelijke stages. De Noorderhoeve is een gecertificeerd leerbedrijf. Je wordt begeleid door een professional. Stageaanvragen kunnen via: secretariaat@noorderhoeve.nl.

NOORDERHOEVE SCHOOL

Agrarische kennis en persoonlijke ontwikkeling 

 

Van september tot en met maart biedt de Noorderhoeve School twaalf cursussen aan. Naast verdieping van agrarische (vak)kennis en vaardigheden is het lesprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling. Het aanbod is afgestemd op de ontwikkelingswensen van de deelnemers. De lessen zijn opgebouwd uit theorie en praktijk. Kijk hier (intern) en hier (extern) voor het lesprogramma 2020-2021.

INTENSIEVE BEGELEIDING

Meewerken op de boerderij en groeien aan het werk

 

Een vakman/sociaaltherapeut geeft ondersteundende en invoelende begeleiding in een overzichtelijk werkgebied. De focus ligt op wat je wel kunt. De begeleiding is maatwerk: variërend intensief (op- en afschalen). De leermomenten zijn op sociaal, emotioneel en intellectueel vlak.

CONTACT

Wil je meer informatie over leren en werken?

 

Stuur dan een e-mail naar secretariaat@noorderhoeve.nl of bel tijdens kantooruren naar: 072-5091738. De folder 'Uw zorg in een AWBZ-instelling' kun je hier downloaden. De brochure 'De weg naar zorg' van het zorgkantoor staat hier

Neem alvast een kijkje op de werkvloer via dit filmpje.