Van binnen wakker worden

Storm, regen en sterrenpracht. Kleuren van groen naar geel, oranje, rood tot bruin. Dwarrelende bladeren. Plassen en moerassen. Gakkende ganzen en de betoverende roep van de bosuil. De aarde ademt langzaam in. Het leven trekt zich terug en veel dieren verstoppen zich of trekken weg. Maar de ‘blijvers’ lijken onaangedaan. Het roodborstje komt vlakbij koekeloeren en de mezen en merels scharrelen driftig hun kostje op. De koeien eten zich vol aan het voerhek. De geiten en kippen lijken buiten in hun element.

Maar wij? Ikzelf beleef sterk de verandering. Van buiten naar binnen. Ik loop langs een grens in de schemering en ik droom over de zomer. Mijn herinneringen kleuren als de bladeren en ik neem de warmte en het licht mee naar binnen en ook de zaden, en ik voel me rijk. In het doorleven van de herinnering ontvlamt een vuur. Dit vuur sterkt mij. Ik voel mij verbonden met het leven, door de winter naar een nieuwe lente. Ik besef dat er veel kou in de wereld werkt, en duisternis. Ook in mijn herinneringen draag ik die mee. Pijnlijke ervaringen, teleurstelling en verlies. Met de warmte en het licht in mij kan ik de ontmoeting aan. Kan ik ontdekken wat er is, en wat het van mij vraagt. In verbondenheid en dankbaarheid. Wil ik een antwoord geven.

Volgende post
Recente posts
Archief
Zoeken met tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square