WORD VRIEND

Word Vriend van de Noorderhoeve.

Met jouw bijdrage zorgt de Noorderhoeve voor een gastvrij boerenlandschap voor plant, dier, mens en natuur. 

DE NOORDERHOEVE

Duinweg 125

1871 AH Schoorl

© 2014 Noorderhoeve

Van binnen wakker worden

November 21, 2019

Storm, regen en sterrenpracht. Kleuren van groen naar geel, oranje, rood tot bruin. Dwarrelende bladeren. Plassen en moerassen. Gakkende ganzen en de betoverende roep van de bosuil. De aarde ademt langzaam in. Het leven trekt zich terug en veel dieren verstoppen zich of trekken weg. Maar de ‘blijvers’ lijken onaangedaan. Het roodborstje komt vlakbij koekeloeren en de mezen en merels scharrelen driftig hun kostje op. De koeien eten zich vol aan het voerhek. De geiten en kippen lijken buiten in hun element.

 

 

Maar wij? Ikzelf beleef sterk de verandering. Van buiten naar binnen. Ik loop langs een grens in de schemering en ik droom over de zomer. Mijn herinneringen kleuren als de bladeren en ik neem de warmte en het licht mee naar binnen en ook de zaden, en ik voel me rijk. In het doorleven van de herinnering ontvlamt een vuur. Dit vuur sterkt mij. Ik voel mij verbonden met het leven, door de winter naar een nieuwe lente. Ik besef dat er veel kou in de wereld werkt, en duisternis. Ook in mijn herinneringen draag ik die mee. Pijnlijke ervaringen, teleurstelling en verlies. Met de warmte en het licht in mij kan ik de ontmoeting aan. Kan ik ontdekken wat er is, en wat het van mij vraagt. In verbondenheid en dankbaarheid. Wil ik een antwoord geven. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volgende post

Het slimste bedrijf

November 21, 2014

1/1
Please reload

Recente posts

November 21, 2019

May 8, 2019

July 30, 2018

February 8, 2018

November 1, 2017

Please reload

Archief
Please reload