WORD VRIEND

Word Vriend van de Noorderhoeve.

Met jouw bijdrage zorgt de Noorderhoeve voor een gastvrij boerenlandschap voor plant, dier, mens en natuur. 

DE NOORDERHOEVE

Duinweg 125

1871 AH Schoorl

© 2014 Noorderhoeve

Zonnen ... bezonnen ... bezinnen ...

August 28, 2019

Wat een uitbundige zomer! Door de ogen van onze kampeerders genieten we mee met deze rijke plek. De ligging aan de kust brengt een sterke afwisseling van wind, licht en wolken. De vochtige bodem, de glooiende oevers en de boomsingels bieden een basis voor een rijkdom aan leven, met het landbouw- bedrijf als kloppend hart.


Wat doet de zomer met mij? Ik neem waar hoe alles groeit en bloeit. De zon brengt alles wat leeft tot verschijning. Het licht maakt zichtbaar, maar is zelf niet te zien. Dit geschenk van het licht neem ik mee naar binnen. Dat vraagt om vakantie. Dan kan ik loslaten en wachten en mij bezinnen.

De boerderij ligt verscholen aan de voet van het hoogste duin. De glinsterende zilte zee daarachter wacht mij op. Als ik daar aankom, sta ik aan de rand van de wereld. In de spiegelende zee kan ik onderdompelen en me gewichtsloos voelen, me laten dragen, en mezelf afvragen: ben ik hier begonnen? Ben ik langs de stralen van de zon en de glans van het water hier geland? Is de aarde geboren uit het levende heelal? En zo ja, wat wil er in mij geboren worden? Wat is mijn antwoord? Wat spiegelt zich in de schittering van de wereld? Wat brengt glans

aan mijn leven. Dit roept de zomer in mij op.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volgende post

Het slimste bedrijf

November 21, 2014

1/1
Please reload

Recente posts

November 21, 2019

May 8, 2019

July 30, 2018

February 8, 2018

November 1, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken met tags
Please reload