Het licht dat je niet kunt zien

Het mooie van de Noorderhoeve is dat we de seizoenen kunnen meebeleven. Dat geeft zoveel afwisseling en uitdaging. Iedere keer is het anders, ook al is het weer voor de zoveelste keer lente, zomer, herfst en winter. Het is een spel tussen hemel en aarde; tussen binnen en buiten, licht en donker, warmte en koude. De warme zomer lijkt ‘de hemel op aarde’. In de winter lijkt de aarde verlaten; het is er leeg, donker en koud. Maar als je goed zoekt, vind je het licht en de warmte van binnen. In de dingen en in jezelf. Het goudgele stro herinnert ons aan de zon. Een lachend gezicht staalt licht en warmte. Dat roept licht en warmte in ons op. Wij volgen het licht in ons, en wij voelen ons daar thuis. Dit licht lijkt sterker en belangrijker dan de lege en koude buitenwereld. Het is alsof de warmte en het licht ons dragen, en ons hart vervullen.

Maar hoe is het met die heerlijke wereld die nu verlaten is, omdat de zon zich terug heeft getrokken? Wat is daar nodig? Deze wintertijd roept ons op de verlatenheid en de kou te trotseren en ons in te zetten voor alles wat ons lief is. En zoals het in de liefde gaat, verliezen wij onszelf. We zoeken naar wat de ander kan helpen, en al helpende leren wij ook onszelf kennen. Dat brengt ons het onzichtbare licht in de winter.


Volgende post
Recente posts
Archief
Zoeken met tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square