Op weg naar de zon

Wat is er veel gebeurd! Het is ongekend, zo’n voorjaar waarin het al vroeg warm is en alles zo voorspoedig groeit. Steeds mooi weer, een enkele bui. Het werk liep als een trein. In de veehouderij: bemesten, preparaten uitbrengen, beweiden, maaien, schudden, wiersen, persen, binnenhalen. Zoveel - met name - hooi hebben we in 20 jaar niet gehad. En op de tuin: spitten, frezen, bedden rijden, planten, beregenen, schoffelen, oogsten. Net als bij een trein kun je niet zomaar uitstappen. Als je dit wilt, moet er van alles gebeuren. Er is geen ontkomen aan. Soms lijkt het te veel en dreig je jezelf kwijt te raken in het moeten.

Het mooie van het werk op de boerderij is dat het om het leven gaat. Daar zetten we ons voor in, en daar krijgen we ook veel voor terug. Er is zoveel dat groeit en bloeit en vruchten draagt. Het is een wonder. De warmte en het licht brengen een sfeer van thuiskomen. Van genieten, ontspannen en wegdromen. Van niets meer moeten. Ook hier kan je jezelf kwijt raken, maar dan in het niet-moeten.

De macht van de zon is geweldig en kan ook overweldigen. Maar de aarde roept ons terug, en zo ook ons werk. De zon leert ons wat warmte is en licht, en dit kan ons inspireren in ons werk. Het straalt als een ideaal dat ons verbindt. Warmte en licht laten binnenstromen: om een veilige ruimte te scheppen en om zicht te krijgen op wat jij en de ander wil. Wat wordt er gevraagd, en wie wil en kan daar met hartekracht aan bijdragen? Het gaat om de weg die we met elkaar lopen. Van de aarde naar de zon. 
Tussen hemel en aarde.

Volgende post
Recente posts
Archief
Zoeken met tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square