WORD VRIEND

Word Vriend van de Noorderhoeve.

Met jouw bijdrage zorgt de Noorderhoeve voor een gastvrij boerenlandschap voor plant, dier, mens en natuur. 

DE NOORDERHOEVE

Duinweg 125

1871 AH Schoorl

© 2014 Noorderhoeve

Evenwicht

November 1, 2017

 

De zomer nam ons mee, maar liet ons niet wegdromen want  steeds was er afwisseling. In september kregen we zelfs nog een stortvloed van regen; sommige teelten mislukten, de koeien gingen halsoverkop naar binnen. Toch droeg het leven ons door. We klaarden het werk ondanks de dunne bezetting door de vakantietijd. En wat waren we blij als de lucht openbrak en de zomer weer voelbaar was.

 

Na de zomerse warmte komt nu de koude van de herfst. Het is bijzonder dat juist de kou de kleuren oproept, alsof de warmte van de zomer nog even oplicht in de bladeren. In de confrontatie met de kou kun je beseffen wat je hebt ontvangen van de zomer, waar je warm van werd en waar je iets mee wilt. Wat buiten zichtbaar wordt in de kleuren, kun je vanbinnen beleven als licht en warmte die samenhangen met herinneringen aan de zomer. Buiten is er een afscheid, binnen is er een nieuw begin. 

 

Buiten wordt alles door elkaar geschud: de stormen razen, regens striemen, oude takken breken, bladeren vallen, de wereld wordt leeg. Binnen in ons is het stil en liggen er overal sluimerende zaadjes. De innerlijke zon van onze aandacht kan ze doen ontkiemen en laten groeien. Maar de drukte van de wereld jaagt ons voort. Onze gedachten spoken rond.  Tot we tegen onszelf aanlopen en beseffen dat we dit niet langer willen. Niet meer. We willen niet geleefd worden. Welke krachten dwingen ons? Wie heeft de regie? Hoe creëren we ruimte voor onszelf, elkaar en voor de mensen met wie we werken? 

 

De herfst brengt ons op de overgang van buiten naar binnen: de buitenwereld jaagt ons voort, van binnen zoeken we naar het wezenlijke, naar wat ons motiveert, naar wat we willen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volgende post

Het slimste bedrijf

November 21, 2014

1/1
Please reload

Recente posts

November 21, 2019

May 8, 2019

July 30, 2018

February 8, 2018

November 1, 2017

Please reload

Archief
Please reload