Leer-werkbedrijf

De Noorderhoeve en het Clusius College bieden samen een opleiding aan als basis voor een baan in de groensector. Een dag per week krijg je les van de docenten van het Clusius College. Drie dagen per week werk je mee in het leer-werkbedrijf van de Noorderhoeve en leer je het vak in de praktijk.

 

Mbo opleiding Clusius College

De mbo entreeopleiding is een BOL-opleiding. De opleiding bestaat uit acht modules per jaar maar in dit traject mag jij er langer over doen met een maximum van twee jaar. De acht modulen zijn zo opgezet dat je ze in willekeurige volgorde kunt volgen. Hierdoor zijn er acht momenten per jaar waarop je kunt starten met de opleiding. Iedereen krijgt op entreeniveau les in veehouderij- en groenvakken. Daarnaast worden er ook een aantal modulen op mbo 2 niveau aangeboden, zoals Nederlands en rekenvaardigheden. Zo kun je in jouw eigen tempo en op je eigen niveau een diploma halen.

 

Leer-werkbedrijf Noorderhoeve

In het leer-werkbedrijf van de Noorderhoeve kun Je ervaring opdoen in tuinbouw, kasteelt, fruitteelt, melkvee, techniek, zuivelmakerij, landschapsonderhoud, bosbeheer, natuurontwikkeling en het onderhoud van een waterberging. Voor al deze sectoren zijn er agrarische professionals aanwezig. Naast praktijkbegeleiding en leerondersteuning ga je ook oefenen met sociale vaardigheden die nodig zijn voor een baan. Je hebt een persoonlijke coach die jou het hele leer-werktraject begeleidt en samen met jou eventuele problemen oplost.

 

Werk via Herenbos en AB Vakwerk

Je toekomstige werkgever is bij jouw leer-werktraject betrokken. Op die manier haal je niet alleen een diploma maar begeleiden we je ook naar werk. De doorstroom naar werk verloopt via Herenbos, AB Vakwerk of een andere werkgever.

 

Meer info & aanmelden

E-mail: groenstart@noorderhoeve.nl
Bel: 072-5091738

Het leer-werkbedrijfs wordt mede mogelijk gemaakt door steun van Camphill Nederland Fonds, Dioraphte, Fundatie van den Santheuvel/Sobbe, Instituut Gak, Rabobank, Raphael Fonds, Stichting DOEN en VSBfonds.