https---cdn.cnn.com-cnnnext-dam-assets-2

Update corona-maatregelen; 29 mei

Betreft: opstarten dagbesteding voor externe deelnemers

 

Beste deelnemers, ouders en verwanten,

 

Het corona-virus is er helaas nog steeds. Voorlopig mogen alleen nog kleine groepjes mensen samenkomen. En voorlopig moeten we nog 1,5 meter afstand houden. Dat geldt voor iedereen in Nederland. Deze maatregelen maken het er niet makkelijk op om met elkaar samen te werken op de boerderij. 

 

Toch gaan we vanaf aanstaande dinsdag 2 juni de dagbesteding weer opstarten, conform de richtlijnen van het RIVM en het stappenplan ‘opstart dagbesteding’ van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. 

 

Dat gaan we stap-voor-stap doen. Zo kunnen we in ons eigen tempo oefenen om binnen de beperkingen een gezellige en zinvolle werkdag te hebben!

 

Voor deelnemers die niet op de boerderij wonen, gaan we zo starten:

 

  1. We beginnen met twee groepjes in de ochtend van maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.30 uur. Een groepje op de Duinweg en een groepje op het Grote Heklaantje. Elke deelnemer die hiervoor ingedeeld is, heeft van zijn/haar PO'er al bericht gehad op welke ochtend en op welke locatie hij/zij welkom is.

  2. Per deelnemer kijken we wat haalbaar is. In goed overleg krijgen sommige deelnemers extra hulp. Soms raden we aan om thuis te blijven en bieden we digitale dagbesteding aan. Aanmelden voor de digitale dagbesteding kan via Ieke Spijker, secretariaat@noorderhoeve.nl

  3. Vrijwilligers van het Rode Kruis ondersteunen ons. Zij helpen alle deelnemers bij het veilig aankomen en verlaten van de boerderij. In de pauzes maken ze schoon. Ook helpen ze ons er aan herinneren om handen te wassen en afstand te houden.

 

Belangrijke afspraak:

Iedereen met klachten –  zoals hoesten, niezen of koorts – blijft thuis!

 

Heeft u vragen of goede ideeën over het opstarten van de dagbesteding?

Dan hoor ik dat graag!

 

Wij hebben onze deelnemers van de dagbesteding gemist en verheugen ons erop om iedereen binnenkort weer te zien op de boerderij.

Eveline Vogelsang

Zorgmanager