LEERFIT-TRAJECT

Opstap naar de mbo opleiding van het Clusius College

 

Heb jij talent voor werk in de groensector maar is een opleiding nog een stap te ver? Dan kun je in het leer-werkbedrijf van de Noorderhoeve drie maanden meewerken om leerfit te worden. Een coach ondersteunt je bij het opdoen van de praktijkervaring die jij nodig hebt om toegelaten te worden bij het Clusius College.

MBO OPLEIDING CLUSIUS COLLEGE

Opleiding tot vakman/vakvrouw in de groensector

 

Een dag per week ga je naar school en drie dagen per week werk je mee in het leer-werkbedrijf van de Noorderhoeve. Zo kun je in je eigen tempo een vak leren. Ook werk je aan sociale vaardigheden die nodig en nuttig zijn op de arbeidsmarkt. We ondersteunen je bij het vinden van werk. Kijk hier voor meer info.

WERKEN & LEREN

ARBEIDSFIT-TRAJECT

Vertrouwen en vaardigheden opbouwen voor een baan

 

Wil je graag werken maar is het solliciteren naar een baan nog een stap te ver? Dan kun je in het leer-werkbedrijf van de Noorderhoeve meewerken om arbeidsfit te worden. Een coach ondersteunt je bij het bouwen aan zelfvertrouwen, praktijkervaring en sociale vaardigheden. We begeleiden je bij het vinden van passend werk.

INLOOP

Op adem komen in een groene en gastvrije omgeving

 

De Noorderhoeve is als geheel een gastvrije plek om even aan te komen. Een vakman/sociaaltherapeut geeft extensieve begeleiding bij kleine klusjes. Ontspanning en bij jezelf komen is belangrijker dan ontwikkeling. Je bent welkom om mee te werken maar je mag ook alleen maar aanschuiven voor een kopje koffie en een praatje.

NOORDERHOEVE SCHOOL

Agrarische kennis en persoonlijke ontwikkeling 

 

Van september tot en met maart biedt de Noorderhoeve School twaalf cursussen aan. Naast verdieping van agrarische (vak)kennis en vaardigheden is het lesprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling. Het aanbod is afgestemd op de ontwikkelingswensen van de deelnemers. De lessen zijn opgebouwd uit theorie en praktijk. Kijk hier voor het lesprogramma 2018-2019.

INTENSIEVE BEGELEIDING

Meewerken op de boerderij en groeien aan het werk

 

Een vakman/sociaaltherapeut geeft ondersteundende en invoelende begeleiding in een overzichtelijk werkgebied. De focus ligt op wat je wel kunt. De begeleiding is maatwerk: variërend intensief (op- en afschalen). De leermomenten zijn op sociaal, emotioneel en intellectueel vlak.

STAGE LOPEN

Ervaring opdoen als woonbegeleider of werkbegeleider

 

Doe je een opleiding in de zorg of landbouw en zoek je een leuke stageplek? Dan ben je welkom om praktijkervaring op te doen als woonbegeleider of werkbegeleider. Ook hebben we plekken voor maatschappelijke stages. De Noorderhoeve is een gecertificeerd leerbedrijf. Je wordt begeleid door een professional. Stageaanvragen kunnen via: secretariaat@noorderhoeve.nl.

CONTACT

Wil je meer informatie over leren en werken?

 

Stuur dan een e-mail naar secretariaat@noorderhoeve.nl of bel tijdens kantooruren naar: 072-5091738. De folder 'Uw zorg in een AWBZ-instelling' kun je hier downloaden. De brochure 'De weg naar zorg' van het zorgkantoor staat hier

Neem alvast een kijkje op de werkvloer via dit filmpje.

WORD VRIEND

Word Vriend van de Noorderhoeve.

Met jouw bijdrage zorgt de Noorderhoeve voor een gastvrij boerenlandschap voor plant, dier, mens en natuur. 

DE NOORDERHOEVE

Duinweg 125

1871 AH Schoorl

© 2014 Noorderhoeve